Lag din egen julegenser

Dato: 01.10.21
​​​​​​​Les på: 3-5 min.

Nå er det igjen den tiden på året hvor julegenseren skal frem igjen fra skapet.

Har du noen gang tenkt over at du faktisk kan lage din egen julegenser?

Les videre, hvor vi gir deg tips og tricks for hvordan du lager din egen unike julegenser.

Lav-selv-julesweater fra bunden

Har du mot til det, kan du kaste deg over arbeidet med å lage selve genseren fra bunnen av.

Vi har flere gratis strikkemønstre på kjempefine gensere i vårt FRAYA-univers.

Der vil du helt sikkert finne en som kan være den perfekte basen for din julegenser. Så da er det bare å finne ditt favorittmønster og -garn, og sette i gang med strikkepinnene.

Upcycl din gamle genser til en julegenser

Du kan også ta en titt i ditt eget klesskap. For mon tro om du ikke har en gammel genser eller to, som med rett mengde pynt kan trylles om til en julegenser?

Det er jo også en måte å upcycle klærne dine på, og slik slå et slag for bærekraftigheten i samme slengen.


Pynt din egen julegenser

​​​​​​​Når du har genseren på plass, kan du gå i gang med å pynte den. Vi har alt du kan tenke deg av sytilbehør og hobbyartikler som kan sette enhver genser eller topp i julestemning!

Pynt f.eks. toppen din med bjeller, paljetter eller perler. Og dykk for all del ned i vår store samling av symerker med søte og morsomme julemotiver. ​​​​​​​

JULEgenser MED MØNSTrE, MOTIVER ELLER sITATER

Vil du lage artige mønstre og motiver eller skrive morsomme sitater, har vi massevis av bånd, strykestoff i mange farger og tekstilmaling og -tusjer i alle nyanser som du kan slå deg løs med.

Så det er helt opp til deg om du ønsker å lage en mer klassisk julegenser, eller om du vil gå for ”the ugly Christimas sweater”-looken.

Alternativer til julegenseren

Er du ikke så glad i tunge strikkeplagg med julemotiver?

Da kan du jo se om du heller har en topp eller en t-skjorte i klesskapet som du kan pynte med akkurat det juletilbehøret som passer deg.

Du kan også sy din egen topp eller t-skjorte som du kan julepynte. Se om du finner et mønster i vårt sortiment som passer din stil.

Vi har også kjempefine metervarer med forskellige julemotiver som helt sikkert vil ta seg godt ut som en kul juleoverdel!

På den måten kan du også lage matchende julegensere eller -overdeler til hele familien!  

Og da kan julen bare komme!

God hjemmelaget jul!


mer jul!

Ta en titt på de mange fantastiske juleproduktene i den nye kolleksjonen vår. Lystige metervarer, koselig tilbehør og tonnevis med inspirasjon til hvordan du kan gjøre den deiligste tiden enda bedre!


VIS MIG