Voile

Voile
OK Nullstill Filtrer etter Nullstill
valgte pris
0 valgte Farge | markér alle
0 valgte Motiv | markér alle
0 valgte Bolig | markér alle
0 valgte Fast/stretch | markér alle
valgte Width
Gå til toppen
23 produkter vises av 23 i alt
Sortering
23 produkter vises av 23 i alt
Sortering





Voile stoff

Voile er et mykt og transparent stoff som brukes til gardiner, baldakiner, duker og puter. Det er laget av 100 % polyester. Hos Stoff & Stil selger vi voile som metervare.

Fordelene med voile

Voile er som nevnt et ofte brukt stoff i gardinene i hjemmet. Både stue, kjøkken, stue, soverom og barnerom kan prydes av fargesterk voile. Følgende egenskaper er nyttige:

  • Transparent stoff
  • Slipper inn godt med lys
  • Demper HF strålingen
  • Er luftig og lett, med litt glans
  • Krøllbestandig polyester
  • Er vaskbartLett å stryke eller bearbeide

«Voil» er fransk og betyr lett. Og voile er både lett i vekt og lett å jobbe med. Bruker du det til gardiner er det jo en fordel at de ikke veier for mye. Da utsetter du festene for mindre belastning. Det blir også lettere å henge dem opp eller ta dem ned, for eksempel når du skal vaske dem.

En annen gunstig egenskap for gardinene er at de er transparente. Det vil si at de slipper lys gjennom. Med godt voile stoff vil dagslyset markere sin ankomst. Det vil skjerme for det aller sterkeste sollyset når det trekkes for, men beholde tilstrekkelig til at rommet opplyses med normalt dagslys. Derimot beskytter de mot høyfrekventert (HF) stråling.

Vask av gardiner

Alt må vaskes med jevne mellomrom, og noen ganger må også gardinene til pers.

Voile er et vaskbart stoff. Det skal imidlertid vaskes på en skånsom måte og ikke varmere enn 30 grader. For gardiner generelt anbefaler vi rensing.

Velg ditt mønster

Hvert rom har sin personlighet. Det har du og familien din også. Finn gardinene i den fargen du liker best eller gir deg ro i sinnet.

Vi bare nevner at det hvite stoffet med palmebladene er blant våre mest populære. De grønne palmene er et syn som er behagelig når du må stå opp en tidlig morgen. Du kan kanskje ikke direkte høre palmesuset, men du kan forestille deg det.

Blomster er ellers gjennomgående motiv. De gir gode vibrasjoner og passer inn i de fleste rom. Slike mønstre gjør seg også godt på både duker og puter.

Det helt hvite stoffet passer godt inn på kjøkkenet. Vi har hvitt gardinstoff i flere toner.

Sy gardinene dine selv!

For mange er det et must å gjøre denne jobben selv. Trives du med håndarbeid, er dette et greit svennestykke. Dersom du har tilgang på en symaskin, et strykejern og ei saks er halve jobben gjort.

Du kan lese mer om fremgangsmåten på denne siden.

Andre stoffer

Det er mange stoffer å velge mellom som passer til gardiner. Hvis lyset forstyrrer nattesøvnen din, bør du ta en titt på kategorien «mørklegging». Gardiner laget med dette stoffet sørger for å holde lyset ute.

Vi har selvfølgelig ikke bare stoff til gardiner. Du finner noe til enhver anledning i vårt utvalg. Studér vår komplette kolleksjon av metervarer her.