Lillemartine

Den klassiske lette og slitesterke Lille Martine-kvaliteten av 100 % bomull. Velegnet til topper, skjorter, kjoler, sengetøy, skråbånd, patchwork og mye annet.

Lillemartine
OK Nullstill Filtrer etter Nullstill
valgte pris
0 valgte Produktgruppe | markér alle
0 valgte Grader | markér alle
0 valgte Farge | markér alle
0 valgte Bekledning | markér alle
0 valgte Bolig | markér alle
0 valgte Motiv | markér alle
0 valgte Materialer | markér alle
valgte Width
Gå til toppen
56 produkter vises av 56 i alt
Sortering
56 produkter vises av 56 i alt
Sortering


Lillemartine

Vil du sy i det klassiske og lette Lillemartine-stoffet, som er laget av 100% bomull? Da har du kommet til rett sted. Her i nettbutikken til STOFF & STIL har vi et stort utvalg av Lillemartine bomullsstoff i flere forskjellige farger.

Lillemartine kalles ofte seersucker, og stoffet kjennetegnes av det stripete eller rutete mønsteret med den bølgede og ujevne overflaten. I lillemartine er trådene vevd for å gi den velkjente rynkede effekten. Stoffet brukes ofte til sommerklær og sengetøy, siden det er en lett og luftig metervare. Men faktisk kan du bruke lillemartine til mye mer.  

Før du begynner å bruke lillemartine

Før du begynner på syprosjektet ditt, anbefaler vi at du vasker metervaren med hensyn til krymping og overflødig farge. Det er også først etter første vask at den velkjente strukturen kommer frem. Lillemartine kan krympe opptil 10 prosent i vask, og derfor er det viktig at du vasker metervaren før bruk, slik at prosjektet ditt får riktig størrelse.

Lag sengetøy i lillemartine

Du kan med fordel bruke lillemartine til sengetøy til babyer, siden det er utrolig mykt. Den kreppede strukturen gjør at metervaren ikke kleber til kroppen, og den gir god varmetilpasning. Det gjør at babyen får en behagelig kroppstemperatur når det er sovetid, og du får et ekstra mykt sengesett. Du kan også lage et deilig sengesett til deg selv.

Lag fine snorer av bendelbånd, eller bruk trykknapper / vanlige knapper i sengesettet. Du kan også feste en glidelås for å holde dynen på plass.  

Kle deg i lillemartine

Den gode varmereguleringen i lillemartine gjør stoffet svært velegnet til baby- og barneklær, for eksempel små kjoler eller bloomers med klassiske ruter eller søte blomster.

Du kan også sy fine skjortebluser i forskjellige lengder, perfekt til jeans eller leggings. Eller kanskje et par luftige og flagrende sommerbukser med en matchende sommertopp til de varme sommerdagene? Faktisk er klær som sys i lillemartine, helt perfekte om sommeren når du skal ut og reise. De tar lite plass i kofferten, de er behagelige å ha på seg, og det er meningen at de er krøllete når du tar de på deg.  

Andre lillemartine-prosjekter

Siden lillemartine er et mykt og behagelig stoff, kan du også bruke det som koseklut til babyen. Hvis du har lillemartine-rester, kan du klippe dem til små kluter som du kan bruke på kjøkkenet.

Du kan også lage små kluter til gjestebaderommet. For å unngå at klutene flises opp i kantene, kan du sy dem med overlocker eller med sikksakksøm, slik at de holder formen. Lillemartine er også et godt valg til små, søte kosedyr, siden stoffet er så mykt.