Tekstilmaling

Tekstil er ikke som papir. Skriver du på det med kulepenn, blir det fort borte etter vask eller kort tids bruk. Derfor har vi spesielle tekstilpenner, tekstilmaling eller tekstilspray du kan bruke på plagg eller andre ting som er laget av tekstiler.

Disse må være vannfaste og sørge for at de holder seg etter utallige omganger i vaskemaskinen, samt å måtte utsette seg for vær og vind.

Tekstilmaling
OK Nullstill Filtrer etter Nullstill
valgte pris
0 valgte Produktgruppe | markér alle
0 valgte Farge | markér alle
Gå til toppen
58 produkter vises av 58 i alt
Sortering
58 produkter vises av 58 i alt
Sortering


Marker eiendeler med tekstilpenn

Nytteverdien av å kunne skrive på tekstiler er noe alle som noen gang har hatt barn i barnehage kan skrive under på. Alle klær og andre gjenstander må merkes med eierens navn, ellers forsvinner de. Penner i forskjellige tekstilfarger er uunnværlige i denne tiden. Fargen på pennen bør ha en god kontrast til underlaget for at skriften skal synes.

Med tekstilmaling beveger vi oss fra det nyttige til det kreative. Det å lage egne motiv på t-skjorter er for eksempel både morsomt og utviklende. Du kan printe ut spesielle motiv, bruke sjablonger eller din egen fantasi. Den har som kjent ingen grenser.

Slik gjør du det

Når du har malt, kreves det litt for- og etterbehandling. Hvis det er et plagg du skal male, bør det være vasket på forhånd. Når du har malt, må du vente til malingen er helt tørr. Deretter fikserer du den på vrangen med et strykejern. Da har du et motiv som både er ditt eget og består prøven i vaskemaskinen.

Spraymaling til tekstiler er en annen mulighet. Den er selvfølgelig ikke ment til presisjon. Men du kan farge hele plagget eller tekstilflaten for eventuelt å bruke det som underlag for maling, eller bare lage tilfeldige fantasimønstre. Du klarer neppe å lage to like.

Før du sprayer bør du dekke godt til slik at du ikke søler utover arbeidsbordet eller de nærliggende omgivelser.