Cotton 8/4

Vårt meget populære garn, som fås i en mengde forskjellige farger i 100% bomull. Vi har gjennomtestet det for å være sikre på at kvaliteten holder, maskinvask etter maskinvask. Den er opplagt til baby-og barnestrikk samt hekling, og fungerer også meget godt til voksen sommerstrikk, puter og servietter.

Cotton 8/4
OK Nullstill Filtrer etter Nullstill
0 valgte Farge | markér alle
0 valgte Heklenål | markér alle
0 valgte Strikkepinner | markér alle
0 valgte Strikkefasthet | markér alle
0 valgte Løpelengde | markér alle
0 valgte Garn materialer | markér alle
0 valgte Garn materialverdier | markér alle
Gå til toppen
43 produkter vises av 43 i alt
Sortering
43 produkter vises av 43 i alt
Sortering


Bomullsgarn

Bomull kommer fra bomullsplanten og er en slags fiber som vokser rundt plantens frø. Bomullsplanten har et meget karakteristisk utseende med de hvite ballene, som kan se ut som sukkerspinn, og faktisk kan den bli helt opp til tre meter høy. Den vokser på varme steder hvor det er mye sol, og den har blitt brukt til å produsere klær i mange tusen år. Bomullsgarn er altså et 100 % organisk naturmateriale som utelukkende består av plantefibre. Bomullsgarn er meget velegnet til produksjon av klær, og derfor er det også en av de mest brukte garntypene her hjemme. 8/4 bomullsgarn er en bestemt type garn. Tallet beskriver tykkelsen, hvor 8-tallet viser at 1 gram garn måler 8 meter, og 4-tallet forteller at garnet er spunnet av 4 tråder. Jo høyere tall, desto tykkere er garnet altså.


Bomullsgarn er et trygt valg

De fleste av oss kjenner til bomullsgarn, siden det er en av de mest brukte og populære garntypene på markedet – og det er det flere grunner til. Bomull er av høy kvalitet, og det er mykt og behagelig. På grunn av sine mange praktiske egenskaper har denne garntypen utrolig mange bruksområder. Det er det perfekte valget til både lette sommerklær, lune gensere, bamser og ikke minst barneklær, siden rent bomull kan vaskes i maskin opp til 60 grader. Bomullsgarn er også meget velegnet til hekling. Det kan hende du skal i barnedåp og har lyst til å gi en personlig gave. Da kan du for eksempel hekle en søt bamse. Eller du kan overraske barna dine med hjemmeheklede kluter, grytelapper eller gjestehåndklær. Med bomullsgarn er det bare fantasien som setter grenser, og med det store utvalget av farger du finner på denne siden, får du virkelig muligheten til å være kreativ.


Bomullsgarn til alle formål

Hos STOFF & STIL kan du kjøpe bomullsgarn 8/4 til alle strikke- og hekleprosjektene dine. Bomull er et trygt valg hele året. Den er flott å se på, utrolig behagelig mot huden og den er praktisk og holdbart, forutsatt at du vasker og behandler den på riktig måte. På denne siden finner du bomullsgarn i alle regnbuens farger, og ofte på tilbud – fra grått, brunt og blått, som er et naturlig valg når du skal strikke om høsten, til gult, grønt og rødt, som er perfekt til en lett sommertopp. Men vi har også alle andre farger, og du finner også forskjellige blandede farger.


Vedlikehold hjemmestrikket bomull på riktig måte

Når du har lagt tid og energi i å strikke en deilig genser av bomullsgarn, hadde det vært synd hvis du ødela den ved for eksempel å vaske den på feil måte. Derfor er det viktig at du vet hvordan du skal behandle bomullen din. Stort sett all bomull tåler maskinvask på 40 eller 60 grader, men det står alltid opplyst på garnets emballasje. Ikke legg bomull i bløt, da det kan få fargen til å endre seg. Vask gjerne håndstrikket bomull separat, siden det mest sannsynlig er litt mer ømfintlig enn bomullsklærne du kjøper i butikken. Du må ikke bruke skyllemiddel, siden det ødelegger fibrene i materialet, og du må heller ikke tørke plaggene i tørketrommel, siden de kan krympe. Hvis du behandler bomullsproduktene dine på riktig måte, holder de seg pene i mange år.


Kjøp bomullsgarn hos STOFF & STIL

Hvis du vil sikre et godt resultat til gode priser, er bomullsgarn alltid det naturlige valget. Bomull er tilgjengelig i mange forskjellige varianter og som blandingsprodukt. Du kan for eksempel ta en titt på vår kombinasjon av bomull og akryl. Hvis du trenger mer varme i de kalde månedene, har vi også en god blanding av bomull og ull. Mulighetene er mange, og du trenger bare å bestemme deg for hvilken type som passer best for deg og det du vil lage. Kjøp garn hos STOFF & STIL i dag, og få det levert i løpet av 7–10 dager. I tillegg får du gratis frakt hvis du forhåndsbetaler, men uansett hva du bestemmer deg for, hjelper vi deg gjerne.