Sensible

100% ull. Superwash

A wise and sensible choice in wool! Dette ullgarnet er superwash-behandlet og derfor fastere i strukturen enn MERRY og LOVELY FRAYA - fantastisk til hansker, skjerf, luer og mønsterprojekter hvor du ønsker kompakt strikk som ikke mister fasongen. SENSIBLE FRAYA er deilig isolerende og kan vaskes på ullprogram uten å miste formen.

Garnet har en løpelengde 144 m per 50 g. Den veiledende strikkefastheten er 29 masker x 35 pinner til 10 cm på 3-3,5 mm pinne

Sensible
OK Nullstill Filtrer etter Nullstill
0 valgte Farge | markér alle
0 valgte Heklenål str. | markér alle
0 valgte Strikkepinner str. | markér alle
0 valgte Strikkefasthet | markér alle
0 valgte Løpelengde | markér alle
Gå til toppen
18 produkter vises av 18 i alt
Sortering
18 produkter vises av 18 i alt
Sortering


Sensible baby ull garn – superwash-behandlet

Sensibel er garnet du kommer til å elske hvis du ikke har prøvd det før. Med en tekstur som gir strikkepinnene ekstra kraft underveis og et ferdig produkt som holder på fasongen og kan vaskes og tørkes i maskin. Finn yndlingsfargen din blant alternativene over og gå i gang med ditt sensibel-prosjekt i dag.

Superwash- behandling, hva er det?

Vasking av ull på vanlige program i en vaskemaskin er ikke bra. Det krymper og mister fasongen. Heller ikke skal det legges i tørketrommelen.

Dette ble løst ved innføring av superwash. Kort sagt er det en tynn hinne over ullgarnet som forhindrer de nevnte effektene, og gjør at plaggene kan vaske og tørkes som andre klær. Ettersom denne hinnen er så tynn, er det fortsatt å regne som 100 % ull.

Vask som de andre plaggene

Å vaske klær for hånd er noe vi ikke har så god tid til lenger. Ukas klesvask foregår nærmest på samlebånd. En stor haug i kleskurven eller kleskurvene fraktes ned i vaskekjelleren for effektiv videredistribusjon til maskinen. Det gjelder også ullplaggene du har strikket selv.

Har du brukt FRAYA SENSIBLE under arbeidet, slipper du å gi disse plaggene særbehandling. Nå er det selvfølgelig også skånsomme ull-programmer på moderne vaskemaskiner, men det betyr likevel en ekstra runde med vask. Den tiden kunne du kanskje brukt på noe morsommere, som strikking eller hekling?

Tørketrommelen er derimot ikke noe sted for ubehandlede ullplagg. De skal tørkes på naturlig vis for ikke å bli ødelagt. Med superwash-behandlet ull er det imidlertid ikke noe problem.

Baby ull garn – mister ikke fasongen

Mer eller mindre avansert strikkekunst har alltid som mål å gi det ferdige plagget den rette fasongen. Plagg som vanter og luer skal ha en form som holder seg. Slike ytterplagg kan utsettes for mye og hard behandling, og det er ikke alltid de tåler det.

Har du brukt FRAYA SENSIBLE vil du føle deg tryggere på at tøyet holder seg over lengre tid. Når du gir bort selvstrikkede plagg er det jo også et minne om deg for mottakeren. Jo oftere det brukes og jo lenger man har det, desto tydeligere er minnet.

Ull betyr varme

Vi bor fortsatt et kaldt land, klimaendringer til tross. Det betyr at vi må kle oss godt. Fremdeles er det ikke mye som er like effektivt som ull i så måte. Det har stått sin prøve i hundrevis av år. Det er tradisjon, trivsel og ikke minst varme i det.

I tillegg er det ideelt å arbeide med. Å strikke ullplagg eller andre ting i ull gir en særlig glede. Når høsten setter inn, når et nytt barn ventes klesløst til verden og når det er klart for runde bursdagsfeiringer lar vi strikkepinnene gå med ullnøstet i umiddelbar nærhet. Baby ull garn er tingen for de store anledninger.

Ull er med andre ord både topp og popp.

Superwashed eller ubehandlet ull?

Mange sverger fortsatt til «vanlig ull». De bruker heller litt tid med vasken.

Og ubehandlet ull har sine fordeler. Det er nemlig det aller beste for holde varmen. Vaskebehandlet ull er også effektivt i så henseende, men kan altså ikke måle seg fullt ut.

Ekte og ubehandlet ull behøver heller ikke vaskes like ofte. Det såkalte ullfettet på overflaten virker nemlig bakteriedrepende, slik at plagget ikke samler opp dårlig lukt.

Hvis du vil ha garn av ubehandlet ull til ditt neste strikkeprosjekt kan vi anbefale FRAYA WARM for god varme eller MINDFUL FRAYA for å ha litt å tenke over. Eller du kan ta skrittet helt ut til økologisk ullgarn og FRAYA WARM HEARTED.

Velg ditt FRAYA garn med omhu

Strikking er gøy, og det er givende å prøve ut forskjellige garntyper. Derfor har vi så stort utvalg på FRAYA. Ull, bomull, akryl og babyalpakka er noen av de mest brukte materialene i våre forskjellige garntyper.