Merino Ullgarn

Her ser du deilig garn med ull fra merinosau som er fantastisk isolerende, men samtidig pustende og fleksibelt. Bruk HAPPY, LOVELY og MERRY til varme og gode prosjekter – og LOVELY er velegnet til barneklær, siden det er superwash-behandlet.  ​​​​​​​

Merino ullgarn
OK Nullstill Filtrer etter Nullstill
valgte pris
0 valgte Farge | markér alle
0 valgte Heklenål str. | markér alle
0 valgte Strikkefasthet | markér alle
0 valgte Strikkepinner str. | markér alle
0 valgte Løpelengde | markér alle
0 valgte Materialer | markér alle
Gå til toppen
60 produkter vises av 96 i alt -
Sortering
60 produkter vises av 96 i alt -
Sortering

MERINOULL

Vårt merinogarn er en helt unik ulltype som kommer fra australsk merinosau. Denne ullen er mykere og tynnere enn vanlig ull, og derfor brukes den ofte til blant annet undertøy. Merinoullen du finner på denne siden, er naturligvis 100 % mulesing-fri, noe som er din garanti for at sauene ikke har lidd skade. Ull er mer populært i dag enn noen gang. Den har mange gode egenskaper, og derfor blir den brukt i alle slags plagg. Det som sannsynligvis er merionullens beste egenskap, er evnen til å absorbere vann. Til tross for fuktighet kan merinoull fortsatt holde kroppen varm. I motsetning til for eksempel bomull vil ull aldri kjøle deg ned hvis du har svettet og tar en pause. Nettopp derfor har mange friluftsentusiaster også fått øynene opp for denne fantastiske ulltypen.

ALLSIDIG OG PRAKTISK GARN AV MERINOULL

Hvis du er ute etter en ulltype som egner seg til både varmt og kaldt klima, så er merinoull det naturlige valget. Merinoull regulerer nemlig temperaturen etter kroppen din og omgivelsene, og derfor holder den deg varm når det er kaldt og fører varmen bort fra kroppen når det er varmere. Det gjør denne ullen veldig nyttig til mange forskjellige typer klær.

Merinogarn er silkemykt og utrolig behagelig mot huden, og derfor er det også velegnet til barn og babyer. Det er lett og mildt og «stikker» ikke. I tillegg er det luktfritt, selv om du er fysisk aktiv. Strikk en myk genser til barnet ditt eller undertøy til barnebarnet – det blir utvilsomt en stor suksess. Merinoull er helt fantastisk, spesielt til babyer. Det holder nemlig orden på barnets kroppstemperatur, noe som er en fordel siden barnet ikke selv kan gi uttrykk for om det er for varmt eller for kaldt.

MERINOGARN AV ALLE SLAG

På denne siden finner du et stort utvalg av tykt merinoullgarn. FRAYA har merinoull i mange forskjellige farger, slik at du kan sette det sammen slik du vil. Bruk de dusere fargene til å strikke noe deilig til vinterhalvåret, og bruk de litt friskere fargene til å sette en ekstra spiss på våren og sommeren. Hvis det ikke er merinoull du er ute etter denne gangen, finner du også en rekke andre ulltyper hos FRAYA. Vi har både babyull, fin ull, økologisk ull og flere andre typer. Alle har sine egne egenskaper – ull er ikke bare ull.

TIPS TIL BEHANDLING OG VEDLIKEHOLD AV MERINOULL

  • Følg anbefalingene på produktets emballasje.
  • Ull må alltid vaskes for hånd eller på ullprogram, og helst med ullvaskemiddel.
  • Ikke bruk skyllemiddel.
  • Må ikke vaskes sammen med skarpe gjenstander, som for eksempel en annen genser med glidelås.
  • La det tørke liggende for å bevare den opprinnelige formen.

Merinoull kan være litt elastisk, og derfor kan den endre form hvis den for eksempel henges på en kleshenger. Det kan gi noen brysomme skrukker, og derfor er det best å la ull ligge flatt under tørking.

Hvis du skal begynne på et nytt strikke- eller hekleprosjekt, vil FRAYA gjerne hjelpe deg i gang. Vi har alt du trenger av både garn og utstyr, slik at du får en god start. I tillegg har vi en e-merkesertifisert nettbutikk, noe som gir deg en rekke fordeler og større sikkerhet som kunde.