4 trender du ikke kommer utenom høsten 2021

Vår nye kolleksjon har nettopp kommet i nettbutikken og i butikkene. Kolleksjonen gjenspeiler 4 store trender som kommer til å prege høstens motebilde som du ikke kan unnvære hjemme og i garderoben. 

Dato: 12.08.21
​​​​​​​Les på: 8-12 min.

#1 - arktiske toner

Naturlig • Jordnær • Tradisjonelt håndverk

KJØLIGE TONER SOM VARMER

Naturen. Den er rå, brusende og bitende, men også fantastisk,fascinerende og livgivende. Den er helt unik, og det handler om å lære av den.

Bli ett med den, finne roen i den, følge med den og passe på den. Å være til stede i øyeblikket og finne ny mening med livet.

Å la seg inspirere av det kalde nord, naturens uoppdagede underverker, mytiske folkeeventyr og den langsomme levemåten fra det tradisjonelle, nordiske folket.

Om tradisjonelt håndverk, rustikke teksturer, minimalistiske design og kjølige noter. Det er de arktiske tonene!


Inviter naturen inn

Den Arktiske trenden kjennetegnes av tradisjonelt håndverk, patchwork, blomsterrike print i Nordens kjølige noter, jordnære, rolige farger, myke og lodne møbelstoffer som bouclé, lin, jacquard og chenille, samt lekre sett i lekker isoli – alt sammen for å gi deg fornemmelsen av å ha invitert naturen inn i hjemmet og garderobeskapet.

La naturen skinne gjennom

La de arktiske tonene komme til uttrykk ved hjelp av teknikker, mønstre, materialer og formspråk i kjølige, jordnære farger inspirert av Nordens natur, håndverk, folkedrakter og ritualer.

Kall frem indre ro, stillhet og fokus med enkelte elementer tilpasset livet i naturen.

#2 - retro cool

Kitsch • Unikt • Fargerikt

En fargerik høst

Ekspressive individualister, kjønnsaktivister og miljø-forkjempere. Det kan bli politisk, eksentrisk og surrealistisk, og fylt med finurlige vintagefunn, abstrakt verdenskunst, kunsthåndverk og designuttrykk.

Det er hjemmelaget, cool kitsch, unikt og one-of-a-kind.Det er befriende, fargerikt og kreativt, og feil er en estetisk gave. Form og følelser trumfer funksjonen.

Å lære om fortiden for å finne opp fremtiden på nytt, det er det som er retro cool.


Når kitsch er kult

Fresh opp din gamle strikkecardigan med patchwork. Utvid garderoben med vester, gensere og myke bukser i isoli, quilt eller teddybear i høstens flotteste farger.

Inviter gjester til vakkert fargespill på middagsbordet i form av fargerike duker og servietter. Ikke glem å oppdatere hundens kosekrok med myke, hjemmelagde puter og kurver.


LEk med stilen

Slipp deg løs med ruter på ruter. Sy en  matchende bøttehatt, så blir den prikken over i’en. Sett et unikt preg på alt i garderoben med kule symerker.

Og husk at det ikke gjør noe å skille seg ut fra mengden, så lenge du bare er deg selv!  


Fremtiden ligger i fortiden

Det er kitsch, det er retro. Det er unikt, og det er kult. Det er friske farger, amorfe former og abstrakte design– gjerne av upcyclede tekstiler og resirkulerte materialer.

Det er identiteten i kunsten. Og det er alt annet enn mainstream.

#3 - LESS IS MORE

Minimalistisk • Enkelt• Tidløst

nyd roen

Ro og renhet. Enkelt og ukomplisert. Tradisjonelt og tidløst. Det er plass til å finne mening i fortidens og nåtidens normer.

Til fordypelse og grundig omtanke – og til drømmen om et enklere, moderne liv. Tid til å nyte de gode øyeblikkene omgitt av nøye utvalgte materialer med enkle, grafiske og arkitektoniske uttrykk.

Kvalitet foretrekkes over kvantitet, og det er en avdempet og selektiv tilnærming til luksus. For her er mindre mer.


Dyrk det enkle

Lag på lag av ruter og oversized skjorter er perfekte ingredienser til høstens lunefulle vær, som kan gjøre det vanskelig å bestemme seg for om jakken skal være av eller på.

Lekker, myk isoli er perfekt til deilig homewear, som varmer når kulden kommer krypende.


Volanger er hot

Volangene er fremtredende i høstens trender. Den krøllete kanten gir looken et feminint uttrykk, pynter opp både på ermer og krager.

Vi har laget to GRATIS DIY’s som viser deg hvordan du lager dine egne volanger. Se dem her


Bærekraftighet

Hos Selfmade® vil vi gjerne oppfordre til en mer bærekraftiginnstilling.

Derfor kommer vi i høstkolleksjonen vår også med tips til hvordan du kan upcycle og forlenge levetiden på dine gamle klær.


Det enkle i det ukompliserte

Skreddersydde silhuetter, rene flater, elegante detaljer, rolige fargenyanser og sanselige teksturer står i sentrum. Det handler om å slippe til det personlige og skape enkelhet med klassiske, rene naturmaterialer, opprinnelig håndverk og myke, geometriske former.

#4 - Virkeligheten er virtuell

Fargefest • Grensesprengende • Livlig

FULL FART PÅ FARGENE

Tre inn i et tredje univers. En virtuell verden. Et rom uten fysiske rammer, der mulighetene er mange og begrensningene få.

La deg styre av teknologi, kunstig intelligens, virtuelle virkeligheter og digitale opplevelser. Abnorme former, levende overflater, psykedeliske mønstre og optiske illusjoner visker ut grensen mellom det virtuelle og det virkelige.

Sett spørsmålstegn ved alt som allerede er, omdefiner nåtiden og føl fremtiden.


Blir du med på fargefest?

Denne trenden handler om farger! Levende, intense farger, neon og futuristiske kombinasjoner. Vi inviterer deg med på den store fargefesten med vår vendbare jacquard, leopardprint og ruter i alle regnbuens farger!

Legg til vår nye refleksmetervare, som gjør deg til et lys i mørket. Vi foreslår at du bruker metervaren til en jakke, en vest, en bøttehatt – eller kanskje et lite dekken til hunden?

Det er også plass til upcycling med batikk og produkter med flere muligheter. Her har vi utviklet et mønster på én veske som kan justeres, så den fungerer som skulderveske, crossbody og ryggsekk.


Futuristiske fornemmelser

Lek med fremtiden med klare, digitaliserte nyanser, abnorme former, psykedeliske mønstre og optiske illusjoner.

Bruk 3d-teknologi og algoritmer til å skape livaktige former, tekstiler, trykk og mønstre til fremtidens digitaliserte virtualister.

Slik kommer du enkelt i gang

På vår hjemmeside finner du alle de flotte nye metervarene, mønstre, knapper, glidelåser og mye, mye mer. Finn frem dine kreative evner og lag dine egne moteriktige antrekk og accessories til både hjemmet og garderoben.


Vi gjør det lett for deg med kits

På nettsiden finner du alle design, som kan kjøpes som ferdig kit. Et kit er en samlet pakke med ALT du trenger til prosjektet – din garanti for å ikke mangle noe underveis. Finn inspirasjon til ditt neste prosjekt her på siden og legg alle materialene i kurven ved ett enkelt klikk. Se alle kits her


BESØK OSS I BUTIKKENE VÅRE

Stikk innom en av butikkene våre for å få gode råd til prosjektet ditt. Våre dyktige medarbeidere står alltid klare til å hjelpe deg på rett spor. Bli også med på våre populære workshops og events

FINN en BUTIKK nær deg


​​​​​​​God fornøyelse!