CREATIVE GUIDES

TEKSTILMALING MED TEKNIKK

Dato: 24.02.21
Les på: 3-5 min.

Lag fantastiske kreasjoner med vår tekstilmaling. Få inspirasjon til å lage egne design. 

Tekstilmaling gir så mange morsomme muligheter for å lage kreative prosjekter i alle regnbuens farger. Vi har et stort utvalg av flotte tekstilfarger som kan brukes til de fleste av metervarene våre. Finner du ikke den fargen du ønsker deg kan du enkelt blande fargene for å skape ønsket resultat.

Skap fantastiske kontraster med maling på lyse og mørke tekstiler.

Med Javana tekstilmaling fra Kreul får du en fantastisk maling som du kan bruke på både lyse og mørke tekstiler, som f.eks. bomull og materialer blandet med maks. 20% syntetiske fibre. Fargene synes skarpt og godt, og konsistensen er kremet og god å jobbe med.

Husk at dersom metervaren din har stretch anbefaler vi at du heller bruker vår Softtex-tekstilmaling.

Du kan male flotte motiver på din bomulls-T-skjorte, enten med eget design eller en stensil. Bruk en pensel, en skumsvamp eller noe helt annet til å skape de fine effektene du ønsker. Hvis du f.eks. blander en mørk og en lys grønn farge kan du lage graderinger på motivet ditt. Du kan evt. bruke vår sorte tusj til å lage flotte streker med den fine spissen på 1-2 mm. Eller så kan du bruke vår selvslettende markeringspenn, som forsvinner av seg selv i løpet av 4-6 dager eller ved vask. Husk at du ikke må stryke på strekene fra den selvslettende markeringspennen, da vil de bli permanent synlige.

Med tekstilmalingen til mørke tekstiler kan du dekorere et par mørke denimbukser med fantastiske kontraster og skygger, eller skriv en unik statement.

Vi anbefaler deg alltid å vaske metervaren din før du begynner å male på den.

Når du har malt motivet ditt ferdig skal det tørke ved stryking i ca 5 minutter på bomullsinnstilling. Ikke stryk direkte på prosjektet ditt, men legg et tynt klede over når du stryker. Når malingen er tørr er den lysfast og vaskbar.  

Du kan vaske prosjektet ditt med vrangen ut ved opptil 40 grader.

Dip-dye med tekstilmaling

Her har vi hentet inspirasjon fra batikkmalingens dip-dye-teknikk når vi farger et par putedusker. I eksempelet har vi laget en dusk med vår gratis DIY 100000197 i ren ull. Til dette prosjektet trenger du:

  • Tekstilmaling
  • Maskeringstape
  • Rørepinne

Lag en dusk i den lengden du ønsker til puten din. Sett maskeringstape øverst, rundt dusken, slik at den er dekket. Bland deretter tekstilmalingen med vann (se blandingsforholdet i bruksanvisningen), og rør rundt. Her har vi brukt fargene brun, lilla og rød.

Dypp dusken nedi, slik at fargen trekker godt inn. Unngå å vaske den etter at den er ferdig. Og  voilá … så har du de ferdige duskene ❤

Lag design med malingssprut

Denne teknikken er enkel, men krever god plass og et godt underlag. Her tar du nemlig metervaren eller plagget ditt, sprer den godt ut på underlaget eller henger den opp et sted med god plass. Deretter dypper du penselen eller svampen i tekstilmalingen, og tar rikelig med maling på.

Sprut malingen mot metervaren din. Jo nærmere du er, desto kraftigere og tettere blir malingsspruten. Hvis du spruter litt lenger fra får du et mer spredt resultat. Du kan også bruke vår sprayflaske med pumpe, så får du litt mer kontroll over teknikken, og du oppnår det samme resultatet. Sprayflasken er utrolig enkel å bruke. Pump et par ganger – og spray.  

Du kan med fordel eksperimentere med denne teknikken først på en papirbit. Da finner du ut hvilken stil og tetthet du ønsker på malingsspruten før du setter i gang.

Vær kreativ med andre teknikker

Når du jobber med tekstilmaling, kan du bruke mange andre teknikker. The sky is the limit!

Du kan også ta en potet, svamp eller klut som du krøller sammen. Dypp i tekstilmaling og trykk mønstre på metervaren din.   

Det er nesten terapautisk å se de fine mønstrene og fargene som dukker opp på prosjektet ditt. Hvilken teknikk velger du?

Slipp fantasien løs

Det fantastiske med tekstilmaling er at du får så mange muligheter til å leke fritt med kreativiteten din. Finn på nye teknikker, lag morsomme mønstre og fine motiver.

Du kan bruke tekstilmalingen på vår fantastiske PAP FAB. Dekorér f.eks. kurver, vesker og andre kreasjoner i PAP FAB som du har lyst til å sette ditt eget preg på.

Slipp fantasien løs!


Hvis du ønsker mer inspirasjon kan du ta en titt på vår Instagramkonto @Stoffstil Her finner du masse videoer og bilder med spennende idéer.