CREATIVE GUIDES

Et vaskekte DIY-par

Et vaskeekte DIY-par forteller om sitt store prosjekt

Dato: 29.09.20
Les: 3-4 min.

Et vaskeekte DIY-par deler sine opplevelser og erfaringer med renoveringen av Obdrup gård. Bli inspirert og lag dine egne DIY-prosjekter med STOFF & STIL.

Fem spørsmål til Josefine og Michael fra Obdrupgård

På naturskjønne Djursland i Danmark ligger Obdrupgård fra 1925 med de fargerike rommene du ser i denne idéboken. Eierne er ekteparet Josefine og Michael Gørup Jacobsen, som for tre år siden byttet ut sitt 150 kvadratmeter store, selvoppussede hus i byen med den 802 kvadratmeter store herregården i tre etasjer. Med drømmen om å totalrenovere stedet som bolig og base for familie og venner, startet de prosjektet, som de har hver sin rolle i. 36 år gamle Michael er prosjektets snekker, og han har også eget bygg- og monteringsfirma. 29 år gamle Josefine er den selvlærte mureren som er utdannet som frisør, og hun tar seg også av administrasjonen i Michaels firma. De er snart ferdige med de to nederste etasjene, og den øverste står for tur. Vi har spurt det arbeidsomme paret hva som driver dem i deres store DIY-prosjekt.

HVORDAN TURTE DERE Å GI DERE I KAST MED ET SÅ STORT PROSJEKT?

Josefine: «Vi hadde lyst på et større hus ute på landet, og vi var forberedt på en stor oppussing. Jeg kontaktet eiendomsmegleren mest for moro skyld, men det endte med å vi var noen få blant de mange hundre som fikk lov til å komme på visning på gården. Vi innså ganske raskt å vi bare ville få én mulighet i livet til å få et hus som dette.»

Michael: «Og så falt vi helt for byggestilen og det potensialet gården hadde. Den lå der som en presang som ventet på å bli pakket opp. Her kan vi også fråtse med plassen uten å måtte tenke på å alt skal være praktisk. For eksempel har vi planer om et jaktrom, et tegnerom og et soverom på 100 kvadratmeter i toppetasjen.»

HVILKE FORDELER SER DERE VED Å GJØRE ALT SELV?

Josefine: «Vi kan få det akkurat slik vi vil, og vi går ikke på kompromiss med noe. Mange av tingene vi har gjort, har vi aldri gjort før. Men vi prøver oss frem, og det går som regel bra.»

Michael: «Vi er også et veldig godt team som støtter hverandres ideer og koser oss med prosjektene. Ellers ville det vært helt umulig.»

HVILKE KREATIVE FERDIGHETER HAR DERE?

Michael: «Josefine er flink til å se for seg farger, interiør og sammenhenger. Og hun tør å bruke masse farger. Der er jeg altfor konservativ. I tillegg er hun flink til å holde meg nede på jorden når jeg vil lage for mange effekter i et rom, slik å vi isteden velger ut de viktigste tingene sammen.»

Josefine: «Michael er en ekstremt dyktig og kreativ snekker som kan få billige løsninger til å se eksklusive ut. Ofte er det nok kanskje jeg som har ideer i hodet, men så snart jeg sier dem høyt, kommer han med konkrete løsningsforslag, og så er det akkurat det jeg har sett for meg.»

HVILKE PROSJEKTER ER DERE I GANG MED NÅ?

Josefine: «For tiden ser Michael på festsalen og vinkjelleren, og jeg er i gang med et lite drivhus.»

Michael: «Vi har også en liste over masse småting som skal ordnes i de to første etasjene, før vi bygger toppetasjen.»

HAR DERE ET GODT RÅD TIL NOEN SOM HAR LYST TIL Å TA FATT PÅ STORE DIY-PROSJEKTER?

Michael: «Ikke bli skremt av størrelsen på prosjektet. Bryt det isteden ned i flere små oppgaver, og løs én om gangen. Da kommer man i mål uten å man mister oversikten underveis.»

Josefine: «Ja. Og planlegg prosessen, nyt de tingene du blir ferdig med, og ikke vær redd for å kaste deg ut i noe nytt. Du kan gjøre mye selv om du ikke er utdannet som håndverker.»

Michael: «Helt korrekt. Og gi deg selv lov til ikke å være 100 % perfekt. Spør personer du stoler på, og studer DIY-videoer på nett – det er mange kule muligheter der ute.»